BlogNe spreglejte

Korenina korejskega oz. kitajskega ginsenga je ena od priporočil za dvig telesno obnovo in dvigovanje nivoja energije. Mojster Choa Kok Sui je razkril, da se njegova moč skriva v koncentraciji rdeče in zlate prane.

Moč te plemenite korenine je odvisna od kraja, prsti in časa zorenja. Priporočljivo je, da korenina zori v neokrnjeni naravi, v plodni zemlji obkroženi z močnimi in zdravimi drevesi. Korenina ginsenga zbira koncetracijo življenjske enerigje zemlje in močnih zdravih dreves več let. Dlje časa kot je korenina pod zemljo, močnejšo koncentracijo rdeče in zlate prane poseduje.

Pravi ginseng naj bi zorel v zemlji več 10 let in njen izgled na bi na prvi pogled bil podoben človeškemu telesu.

V kolikor želite gojiti ginseng bodite pozorni na:

  1. izbiro korenine: izberite korejski ali kitajski ginseng.
  2. plodno zemljo: izberite okrnjeno naravo obkroženo z zdravimi drevesi. Poskrbite, da zemlja korenine ne zamrzne, saj korenina ne preživi nizkih temperatur.
  3. čas zorenja: korenina ginsenga naj bi začela pridobivati moč med 4 in 6 leti zorenja. Po 10. letih zorenja se koncentracija rdeče in zlate prane začenja hitreje razvijati.

Daljše kot je zorenje višja je cena. Po ceni izdelkov, ki vsebuejejo koncentracijo ginsenga lahko ocenite njeno kakovost.

Skrivnost zdravilne moči Korejskega ginsenga

Dokumentarni film o Korejski ginseng korenini

Deli s prijatelji: