Ašram Arhatske joge

Ašram v indiji pomeni dom ali hram; pomeni pa prav tako posebno mesto, namenjeno posebnim dejavnostim. Sanje in vizija Mojstra Choa Kok Sui-a so bile izgradnja lepega in prijetnega ašrama, kjer bi se lahko resni učenci in bodoči mojstri arhatske joge iz vseh celin duhovno lažje in hitreje razvijali.

Tako je nastal GMCKS Arhatic Yoga ašram, ki združuje udobje doma na posebnem energijskem mestu na Zemlji in zagotavlja optimalne pogoje za duhovni razvoj.

GMCKS Arhatic Yoga ašram se razprostira na šestih hektarjih površine, ki ga obdaja hribovito območje naravnih kristalov. Nahaja se med mestoma Pune in Mumbaiem v dolini globoke soteske med čudovitim jezerom Mulshi in veličastnimi naravnimi oblikami zelenih dolin in gričev ali( gričevja).

Mojste Choa Kok Suj je to mesto izbral na osnovi posebnih energijskih lastnosti, ki prispevajo k duhovni rasti. Po feng shui načelih je zgradil  2 dvorani za meditacijo in udobne bivalnike.

Ašram varuje upravna enota ob vhodu v ašram in zagotavlja varnost. Sestavljen je iz recepcije, učilnic ali (učilnice), knjižnice, sobe za zdravljenje. Steze in poti iz recepcije vodijo in povezujejo mini naravne parke, auditorij, območje tišine, dvorane za meditacijo ter bivalnike in apartmaje.

Mojster Choa Kok Sui je zasnoval poseben program in urnik, ki učencem arhatske joge zagotavlja varen in uravnotežen razvoj.

Danes ašram arhatske joge živi ter izpolnjuje svoj namen. Več podrobnosti lahko najdete na uradni strani – gmcksashram.com

Duhovna cona vsebuje avditorij in dve dvorani za meditacijo, ki sta zasnovani po feng shui načelih narejene za povečan energijski pretok, ki združuje piramide, zlato in kristale. Prva dvorana je namenjena za predavanja, diskusije, duhovne tečaje in programe usposabljanja. Druga dvorana je zaprta in je namenjena učencem 3. in višje stopnje Arhatske joge.

Udobni bivalniki in apartmaji vključujejo prostorno sobo z verando, kuhinjo in kopalnico s prostorom lastnega travnika ali vrta, ki zagotavljajo privatnost in udobje.

Glavne aktivnosti in dejavnosti, ki jih izvaja ašram:

  • oskrbovanje s hrano za ljudi v okoliških plemenih in bližnjih vasicah,
  • izobraževanja za nepismene ljudi,
  • brezplačni zdravstveni tabor za bolne,
  • samostojne veščine in projekte poklicnega usposabljanja,
  • oblačila in osnovne potrebščine za okoliška plemena,
  • humanitarno in finančno pomoč.
Deli s prijatelji: